رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: پشه آئدس (عامل انتقال تب دنگی) در بسیاری از مناطق کشور به ویژه مناطق جنوبی کشور و استان گیلان دیده شده است.
به گزارش نیمرخ به نقل از خانه ملت، «حسینعلی شهریاری» رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: پشه آئدس (عامل انتقال تب دنگی) در بسیاری از مناطق کشور به ویژه مناطق جنوبی کشور و استان گیلان دیده شده است.
شهریاری اظهار داشت: علائم این بیماری تب و درد شدید استخوان است و درد آن افراد را زمینگیر میکند؛ دو ایرانی که به امارات مسافرت داشتهاند جان خود را از دست دادند و در ایران تنها یک نفر فوتی داشتهایم. تب دنگی از کشورهای حاشیه خلیج فارس وارد کشورمان شده و در بسیاری از کشورها از جمله کشورهای اروپایی دیده شده است. پشه آئدس در هر جایی که آب جمع شده باشد و حتی در آب جمع شده پشت کولرها تخمگذاری میکند و تکثیر مییابد و این پشه به رنگ مشکی هم علاقه خاصی دارد و بر همین اساس در لاستیکهای فرسوده خودرو که در آن آب جمع شده لاروگذاری میکند.
وی افزود: برخی کشورها وضعیت این بیماری را به سازمان بهداشتی جهانی گزارش نمیکنند البته ما گزارش دادهایم. در حال حاضر نگران ورود زائران پاکستانی به کشورمان برای مراسم اربعین هستیم و باید در این رابطه آمادگی لازم را داشته باشیم. با توجه به اینکه مسئول بهداشت و درمان فرهنگستان علوم پزشکی هستم نشستی را با حضور مسئولانی از وزارت بهداشت، انستیتو پاستور و پدافند غیرعامل و کارگروهی تشکیل دادیم البته فرهنگستان در مردادماه تعطیل است، اما تاکید داشتیم که اوایل مردادماه نشست دوم را برگزار و شرکتهای دانش بنیان و سازمان انرژی اتمی گزارشی را ارائه کنند، زیرا برخی مدعی هستند که سازمان انرژی اتمی میتواند دستگاهی به منظور عقیم شدن پشههای نر و کاهش تعداد پشه آئدس تولید کند.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: همچنین با توجه به اینکه کیت تشخیص سریع این بیماری را به صورت محدود وارد کردیم در این رابطه باید تلاش کنیم که مانند بیماری کرونا کیت این بیماری نیز توسط شرکتهای دانش بنیان تولید شود تا به موقع بتوان بیماری را تشخیص و از شیوع آن جلوگیری کرد. تب دنگی از انسان به انسان منتقل نمیشود و مرگ و میر آن تنها یک درصد است. این بیماری از طریق گزیدن پشه آئدس منتقل میشود و پشه آلوده میتواند آن را به سایر افراد منتقل کند؛ کسانی که به خارج از کشور سفر میکنند باید مراقبت لازم را داشته باشند و با پوشیدن لباسهای آستین بلند خود را از گزیدن پشه حفظ کنند.
وی افزود: وزارت بهداشت آمادگی لازم برای مقابله با شیوع این بیماری را دارد. بر اساس اظهارات مسئولان مربوطه، این وزارتخانه آمادگی لازم را دارد البته نیاز است وزارتخانههای کشور، راه و شهرسازی، سازمان محیط زیست و شهرداریها با وزارت بهداشت همکاری لازم را داشته باشند، زیرا کاری بین بخشی است و وزارت بهداشت به تنهایی نمیتواند با این بیماری مقابله کند؛ به طور قطع اگر دستگاهها با هم همکاری لازم را داشته باشند مشکلی ایجاد نخواهد شد. کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هفته آینده نشستی را برای بررسی آخرین وضعیت تب دنگی با حضور مسئولان مربوطه برگزار میکند و مسئولان در آن جلسه گزارشی از وضعیت بیماری ارائه میکنند.